Du er invitert til boklansering

Jeg har brukt bloggen til å skrive skisser til det som nå blir bok om sosiale medier for forskere, kommunikasjonsrådgivere og fageksperter. Som medprodusent har jeg gleden av å invitere deg til å delta på en akademisk frokost torsdag 26. november 2015.

Du er invitert til boklansering 26. november 2015.

Du er invitert til boklansering 26. november 2015.

Jeg har passert punktet der det ikke lenger er mulig å gjøre flere endringer. Det kjennes utrolig godt. Nå er det like før det ferdige manuset materialiserer seg i form av bok.

«Sosiale medier for forskere, kommunikasjonsrådgivere og fageksperter» lanseres på en akademisk frokost i lokalene til Cappelen Damm Akademisk i Akersgata 47/49.

Som leser av bloggen min, er du hjertelig velkommen til å delta på lanseringen.

Invitasjon til akademisk frokost 26. november 2015: Sosiale medier for forskere, kommunikasjonsrådgivere og fageksperter (Send din påmelding på epost til akademisk@cappelendamm.no).

Forskere flest er ennå ikke på sosiale medier (Lenke til artikkel på BI Business Review). I hvert fall ikke som fagpersoner. Det skyldes heldigvis ikke mangel på lyst og nysgjerrighet til å utforske sosiale medier. Men forskerne etterlyser starthjelp til å ta i bruk sosiale medier i sin forskningskommunikasjon. Det ønsker jeg å bidra med.

Hvordan funker det?

Det er ikke de tekniske sidene som stopper forskere fra å vise ansikt i sosiale medier. (Nesten) hvem som helst kan lett opprette sin brukerprofil.

Men, hvordan funker det, egentlig? Hva kan du dele i sosiale medier? Hvordan gjør du det? Hvordan utvikler det innhold som oppleves som interessant for andre? Hvilke sosiale medier skal du bruke? Hva kan du få igjen for tiden du bruker i sosiale medier? Hvordan finner du tid til å gjøre det?

Skrivetrening

Som forsker, kommunikasjonsrådgiver og fagekspert kan du blant annet bruke en fag- eller forskerblogg til å skrive ut skisser til tekster du likevel skal skrive, enten det er til et notat, en artikkel, et essay, en kronikk eller også en hel bok.

Når du har lagt ut en ny bloggpost, kan du dele skissene i andre sosiale medier, som for eksempel Twitter, LinkedIN eller Facebook for å ta noen eksempler. Samtidig kan du invitere leserne til å si hva de mener om temaene du bringer til torgs. Du kan også teste ut foreløpige tanker og ideer, og be om hjelp til å finne frem til gode praktiske eksempler.

Himmel og helvete

Jeg lanserte denne bloggen 29. august 2013. På mange måter kan det sies å markere starten på skriveprosjektet som nå er blitt til en bok. Noen ganger går skrivingen nesten som en lek, jeg kjenner jeg er i flytsonen. Andre ganger kan det være et sant helvete, du står nærmest bom stille i lange perioder.

I tunge stunder har det vært ekstra godt å ha deg som følge. Jeg setter stor pris på alle kommentarer og innspill jeg har fått både på Twitter, LinkedIN, Facebook og på bloggen. Det har utvilsomt bidratt til at boken er blitt bedre.

Å skrive bok er også et spørsmål om å få skisser, tanker og ideer til å utgjøre en helhet. Det er noe helt annet enn å skrive bruddstykker for en blogg. Jeg er spent på å høre om du synes jeg har lykkes med det. Kanskje vi ses på akademisk frokost?

Reklame

Om Audun Farbrot

Audun Farbrot er fagbokforfatter, foredragsholder, foreleser og rådgiver i forskningskommunikasjon. Farbrot er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, 1990, med spesialisering i organisasjon og ledelse. Han har bakgrunn som næringslivsjournalist fra Økonomisk Rapport, Aftenposten og Dine Penger.
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Blogg, Facebook, Forskerstøtte, Forskningskommunikasjon, Kommunikasjon, LinkedIN, Sosiale medier, Twitter og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s