Hva blir ditt neste sprell?

Ta sjansen på å utfordre komfortsonen din. Gjør noe du aldri har gjort før! Uansett hvordan det går, vil du lære noe nytt.

Panoramautsikt fra 21. etasje på Lerkendal i Trondheim. Slipper kunnskapen løs.

Panoramautsikt fra 21. etasje på Lerkendal i Trondheim. Slipper kunnskapen løs.

Godt nytt formidlingsår! Kjenner på meg at 2015 blir et bra år. Og året er allerede godt i gang. Mandag 5. januar 2015 tok jeg trappene opp til 21. etasje på Lerkendal i Trondheim for å holde foredrag på konferansen «Forskningsformidling 2015», som ble arrangert av Tekna og NTNU.

Tenk, hvilken drømmestart på året for en som brenne for kommunikasjon av forskning og faglig innsikt!

Wow! Hvilken utsikt. Panoramautsikt i tre himmelretninger pluss et fugleperspektiv over Lerkendal stadion. En skrekkblandet fryd for en foredragsholder. Ikke bare skal du konkurrere om oppmerksomheten med smarttelefoner, PC’er og nettbrett. I tillegg kommer utsikten som garantert vil tiltrekke seg lengtende blikk om jeg skulle komme til å kjede folk.

Jeg var invitert til å snakke om hvordan du kan slippe kunnskapen din løs i sosiale og digitale medier (her kan du se en lett redigert versjon av presentasjonen jeg brukte). Her tok jeg blant annet for meg kunsten å si det på 140 tegn. I tillegg delte jeg 11 praktiske råd for å bli oppfattet som mer interessant.

Nidarosdomen i Trondheim, januar 2015.

Nidarosdomen i Trondheim, januar 2015.

Ta utfordringen!

Jeg benyttet anledningen til å gi hver og en av deltakerne en personlig utfordring i 2015.

Bestem deg for å gjøre en formidlingsaktivitet du ikke har gjort før. Ta sjansen på å utfordre og utvide komfortsonen din! Tillat deg å leke. Tør å by på deg selv. Ikke vær redd for å prøve og også feile!

Uansett hvordan det går, så vil du lære noe nytt!   Utfordringen går også til deg som leser bloggen min.

Hva blir ditt neste sprell? Fortell meg gjerne hvordan det gikk. Lykke til!

Reklame

Om Audun Farbrot

Audun Farbrot er fagbokforfatter, foredragsholder, foreleser og rådgiver i forskningskommunikasjon. Farbrot er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, 1990, med spesialisering i organisasjon og ledelse. Han har bakgrunn som næringslivsjournalist fra Økonomisk Rapport, Aftenposten og Dine Penger.
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Forskningskommunikasjon, Tips og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Hva blir ditt neste sprell?

 1. Tilbaketråkk: Skriv din populærvitenskapelige selvangivelse | Forskningskommunikasjon

 2. Irene Brox sier:

  Jeg skulle gjerne ha formidlet til et bredere publikum, men forskjellen mellom å undervise bachelorstudenter og å formidle til offentligheten er at bachelorstudentene er der frivillig og er interesserte. Spørsmålet mitt er ikke «hvorfor bør jeg tweete og lage MOOC [1]», men heller «for hvem skal jeg tweete og lage MOOC»? Jeg ønsker ikke tusenvis av følgere, slik disse platformene åpner opp for. Blir ikke formidling best når den er rettet mot en definert målgruppe?

  [1] Korte videoforelesninger – et verktøy jeg for øvrig kunne tenke meg å bruke.

  • Audun Farbrot sier:

   Hei Irene! Så fint at du har lyst til å lage korte videoforelesninger for et bredere publikum! Du har helt rett! Skal du lykkes med formidling, må du ha en klar oppfatning om hvem du ønsker å treffe. Når du har en klar oppfatning av målgruppen, er det lettere å være relevant og interessant for de ønsker å nå? Hvordan ser ditt drømmepublikum ut? Hva ønsker du at de skal få ut av videoklippene? Skriver om valg av målgrupper i neste leksjon av Formidlingsskolen 2015 her på bloggen. Lykke til! Send meg gjerne videoer når de er på lufta.

 3. Tilbaketråkk: Gjør mer av det du synes er morsomt og ta sjansen på noe nytt | Forskningskommunikasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s