Hvordan få tid til sosiale medier?

Ikke tenk på sosiale medier som enda en greie du må bruke tid på. Tenk heller på om sosiale medier kan hjelpe deg i det du likevel skal gjøre. Her skal jeg gi deg et konkret eksempel.

Del presentasjonen på nett_Audun Farbrot i manesjen

Når noen spør om å få presentasjonen din, kan du samtidig dele den i sosiale medier. Tenk på hvordan sosiale medier kan hjelpe deg med det du likevel skal gjøre.

Forskere og eksperter har fått øynene for at det faktisk kan ha noe for seg å dele kunnskap i sosiale medier (Les: 15 grunner til å dele kunnskap i sosiale medier). Mange kvier seg likevel for å ta i bruk sosiale medier i sin forskningskommunikasjon.

«Vil ikke sosiale medier ta fryktelig mye tid?», er en motforestilling jeg ikke rent sjelden møter (Les: Fem barrierer for forskningskommunikasjon).

For tid er jo noe du allerede har for lite av – der du sjonglerer mellom plikt til å undervise, forventninger om å publisere forskningsartikler, utføre nødvendige administrative oppgaver, delta på forskningskonferanser og bidra i ulike råd og utvalg og mye annet.

Og da har du brukt ganske nøyaktig 147,94 prosent (!) av en normalarbeidsdag. Og så skal du i tillegg bruke tid på litt allmenn- og brukerrettet forskningskommunikasjon?

Tryller med tid

Jo, da, selvfølgelig tar det tid å oppdatere sosiale medier med nytt innhold og dele innholdet med dem du ønsker å kommunisere med.

Prøv likevel følgende lille tankeeksperiment: Ikke tenk på sosiale medier som enda en greie du må bruke tid på. Tenk heller på hvordan du kan integrere sosiale medier i dine aktiviteter gjennom forskerhverdagen. Kanskje kan det til og med hjelpe deg til å spare litt tid.

Her skal jeg gi deg et lite eksempel fra min egen hverdag.

Jeg hadde takket ja til å holde et foredrag på konferansen Epic Content Marketing, som ble arrangert i Oslo 19. og 20. mai 2016. Jeg skulle vise hvordan fageksperter og tankeledere (Thought leaders) kunne etablere og utvikle seg som personlige merkevarer på Internett.

Dele presentasjoner på nett

Dagen før jeg skulle ut i manesjen, hadde jeg laget ferdig presentasjonen jeg skulle bruke. Jeg la den ut på SlideShare, som er en tjeneste i familien av sosiale medier du kan bruke til å dele presentasjoner, dokumenter og informasjonsgrafikk. Det tok kun noen få minutter å gjøre presentasjonen tilgjengelig i sosiale medier.

Har du holdt et foredrag der du har sagt noe publikum synes er interessant, kan du være ganske sikker på at noen av deltakerne vil be om å få tilsendt presentasjonen.

På Epic Content Marketing 2016 kunne jeg avslutte foredraget med lenke til presentasjonen som lå ute på Slideshareprofilen min. Etter at jeg var ferdig med innlegget, kunne jeg dele presentasjonen på mine profiler på Twitter og på LinkedIN.

Samtidig fikk jeg inspirasjon til å skrive denne bloggteksten om hvordan du får tid til å dele kunnskap i sosiale medier.

Det krever minimalt med innsats å gjøre presentasjonen tilgjengelig for et større publikum og samtydig bygge din faglige identitet. Og så sparte jeg tiden jeg ellers ville ha brukt til å sende ut presentasjonen.

Har du noen gode eksempler på hvordan du kan bruke sosiale medier til å hjelpe deg med det du likevel skal gjøre?

Reklame

Om Audun Farbrot

Audun Farbrot er fagbokforfatter, foredragsholder, foreleser og rådgiver i forskningskommunikasjon. Farbrot er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, 1990, med spesialisering i organisasjon og ledelse. Han har bakgrunn som næringslivsjournalist fra Økonomisk Rapport, Aftenposten og Dine Penger.
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Blogg, forskningsformidling, Forskningskommunikasjon, Kommunikasjon, LinkedIN, Sosiale medier, Tips. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s