Lesernes favoritter i 2016

Det er tid for årsoppgjør for bloggen. Her er de ti mest leste innleggene i 2016. Hvilket liker du best?

audun-farbrot_sittende-portrett_2015-foto-torbjorn-brovold

Kledd for å blogge. Hvilke innlegg ble mest lest i 2016? Her er ti-på-topp-listen. En bloggers årskavalkade. Foto: Torbjørn Brovold.

Et blogginnlegg er kanskje ikke skrevet for evigheten, men kan likevel leve et nokså langt liv. Det gjelder for eksempel bloggposten «10 tips som gjør deg interessant», som ble skrevet for vel tre år siden. Denne «klassikeren» klatrer helt til topps i oversikten over de ti mest leste innleggene i 2016.

Her kan du sjekke hvilke innlegg som fikk flest lesere til å klikke i 2016. Klikk på overskriften for å lese hele innlegget. Har du gått glipp av noen av de mest populære postene?

1. 10 tips som gjør deg interessant

Det er ikke nok å skrive eller snakke så folk forstår hva du skriver og sier. Skal du vinne kampen om travle folks oppmerksomhet, må du også gjøre forskningen din relevant og interessant for de du ønsker å kommunisere med. Her får du ti praktiske råd som hjelper deg til å bli, om mulig, mer interessant. Rådene er ment for bruk i forskningskommunikasjon, men kan med litt tilpasning også brukes ute på byen.

2. Kunsten å holde foredrag

Det er ekstremsport å holde foredrag og presentasjoner. Troverdighet og godt innhold er ikke alltid nok. Du må også vinne folks hjerter. Her får du 14 råd som hjelper deg til å begeistre.

3. Er du en tåkefyrste?

Forskere og eksperter blir fra tid til annet karakterisert som virkelighetsfjerne tåkefyrster. Tør du ta tåkefyrste-testen?

4. Hvorfor går blogger i dvale?

Fag- og forskerblogger lanseres med stor entusiasme. For mange er entusiasmen kortvarig. Mange blogger går i dvale. Her er fem grunner til at det skjer.

5. Hva kan gå galt i sosiale medier?

Ikke rent sjelden møter jeg forskere som er engstelig for alt som kan gå galt i sosiale medier. Og ja, noen ganger kan det gå galt. Her er sju dilemmaer du kan møte. Men, forbausende ofte går det faktisk bra.

6. Det enkle kan funke på film

En tusj. En analog tavle. Noen stikkord. Et aktuelt tema. En engasjert forsker med fortellerglede foran kameraet. Mer skal det ikke til for å lage film som funker.

7. Skal du svare kranglefanter?

Viser du ansikt i sosiale medier, kan du risikere å møte nettroll og profesjonelle kranglefanter. Skal du svare dem?

8. 11 grunner til at jeg ble blogger

Tenker du på å starte opp en blogg? Her er 11 grunner til at jeg bestemte meg for å bli blogger for vel to år siden. Kanskje de kan være til inspirasjon for andre. Den viktigste grunnen til at jeg fortsetter å blogge, hadde jeg ikke fantasi til å se da jeg ble blogger.

9. Slik får du flere til å lese forskning

Ved å slippe kunnskapen løs i sosiale medier i populærversjon, kan du få flere til å lese forskningsartikler i sin originaltapning. Det er vanskelig å forestille seg at det skal kunne ha motsatt effekt.

10. Hva vet Frank Aarebrot om eierstyring?

Hva vet egentlig en professor i sammenliknende politikk om eierstyring og selskapsledelse i et børsnotert selskap? Journalister bør generelt bli flinkere til å utfordre forskerne til å svare på: Hvordan kan du vite dette? Hva baserer du deg på? Kanskje kunne Aarebrot vurdert å anbefale en kollega som kan mer om dette spesifikke temaet enn ham selv. Eller gjøre det klart at han uttaler seg om et tema som ligger utenfor forskningsfeltet hans.

Det var årskavalkaden for 2016. Hvilket av innleggene liker du best? Hva er grunnen til det?

Reklame

Om Audun Farbrot

Audun Farbrot er fagbokforfatter, foredragsholder, foreleser og rådgiver i forskningskommunikasjon. Farbrot er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, 1990, med spesialisering i organisasjon og ledelse. Han har bakgrunn som næringslivsjournalist fra Økonomisk Rapport, Aftenposten og Dine Penger.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s