Slipp kunnskapen løs i 2019! Med inspirasjon fra lesernes favoritter.

Her er de ti mest leste blogginnleggene i 2018. Kanskje til inspirasjon for deg som ønsker å bli bedre til å kommunisere i 2019.

Nyttårskort - Slipp kunnskapen løs

Jeg ser frem til fortsatt godt samarbeid i 2019! 

Takk for inspirerende følge gjennom 2018. Det er når jeg møter deg og andre som utvikler og deler kunnskap, jeg får energi og ideer til hva jeg kan skrive om på denne bloggen. Dette er også en arena der jeg tester nye tanker om temaer som opptar meg.

Før jeg setter kursen for fjellet over Hjartdal i Telemark, lager jeg en oversikt over de ti mest populære blogginnleggene i 2018.

Og jeg starter på tiendeplassen på listen (klikk på overskriftene for å lese innleggene).

  1. Kunsten å skrive for fagblogg

I høst ble jeg invitert til å holde foredrag for forskere og fageksperter i Norges Bank om hvordan du skriver for en fagblogg. Her utfordret jeg deltakerne til å ta av seg dress- og kjolespråket og i stedet finne frem til kosedresspråket, en personlig stil og stemme.

  1. Ti tips som gjør deg interessant

Det er ikke så rent få som spør Google om hva de kan gjøre for å bli mer interessant på ulike arenaer i livet. Blant treffene finner de også dette innlegget som jeg skrev for mer enn fem år siden. Et godt eksempel på at en digital tekst kan få et langt liv.

  1. Lag ditt digitale visittkort

En av de tingene jeg oppdaget etter at jeg begynte å blogge, er at sosiale medier ikke bare er medier og kommunikasjonskanaler. Hvis du jevnlig deler innhold som er interessant for andre, øker det sannsynligheten for at du blir funnet for din faglige kompetanse. Både blogger, LinkedIN og Twitter-profiler kommer høyt opp i søk. Å dele kunnskap i sosiale medier blir dermed et strategisk verktøy til å utvikle din faglige identitet på nett, ditt digitale visittkort.

  1. Risikerer du noe om du ikke deler kunnskap i sosiale medier?

Mange lar være å bruke sosiale medier i profesjonell sammenheng fordi de er redd for alt som kan tenkes å gå galt. Men, det er ikke helt ufarlig å la være å vise ansikt i sosiale medier heller.

  1. Er du en tåkefyrste?

Det mest brukte søkeordet som fører til innlegg på bloggen min, er tåkefyrste. Jeg har identifisert syv utbredte strategier for å tåkelegge budskap, bevisst eller ubevisst. I dette innlegget utfordrer jeg til å ta tåkefyrstetesten. Tør du ta den?

  1. Kort sagt, klart tenkt?

Her inviterer jeg deg med på et skrivekurs sammen med Winston Churchill, som gir konkrete råd om hvordan du kan skrive kortere. Når du må skrive kort, får du samtidig testet om du har tenkt klart.

  1. Stammespråk på apoteket

De fleste fag og profesjoner bruker stammespråk, ord og begreper som folk utenfor stammen ikke forstår. Her møtte jeg på stammespråk i en av de store apotekkjedene, og brukte det som et eksempel for å utfordre vår tilbøyelighet til å bruke stammespråk. Innlegget fikk apotekkjeden til å bytte ut skilt i alle sine utsalg.

  1. Seks skjulte skrivefeller som tar livet av teksten din

Det er ikke bare dårlig språk som ødelegger en tekst. Her identifiserer jeg seks skjulte skrivefeller som kan ta livet av teksten din.

  1. Har du ikke tid til å kommunisere, har du ikke tid til ledelse

Jeg har vært fagredaktør for et temanummer av fagtidsskriftet Magma om kommunikasjon i ledelse. Her fikk jeg mulighet til å utforske hvordan kommunikasjon kan brukes som et ledelsesverktøy i organisasjoner. Her gir 12 råd om hvordan ledere kan kommunisere bedre og dermed få medarbeiderne til å prestere bedrer. Skal du lykkes som leder, må du være djevelsk god til å kommunisere.

  1. Livet før og etter sosiale medier

Årets mest leste innlegg på bloggen min handler om hva det er som gjør sosiale medier forskjellig fra tradisjonelle medier. Her identifiserer jeg fem faktorer som gjør sosiale medier annerledes. Heldigvis er fortsatt godt innhold fortsatt den viktigste suksessfaktoren i kommunikasjon.

Så benytter jeg anledningen til å ønsker deg et riktig godt nytt år fylt av morsomme utfordringer og små og store gledesstunder. Slipp kunnskapen løs i 2019 – med engasjement og lidenskap.

Jeg ser frem til fortsatt godt samarbeid!

Reklame

Om Audun Farbrot

Audun Farbrot er fagbokforfatter, foredragsholder, foreleser og rådgiver i forskningskommunikasjon. Farbrot er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, 1990, med spesialisering i organisasjon og ledelse. Han har bakgrunn som næringslivsjournalist fra Økonomisk Rapport, Aftenposten og Dine Penger.
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Blogg, forskningsformidling, Forskningskommunikasjon, Kommunikasjon, Sosiale medier og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s