Klikkvinnere i 2015

Et lite eksperiment for å se hvordan jeg kan gjøre bloggen mer rosa, på min egen måte, ble årets desidert mest leste innlegg. Her er de 10 mest leste sakene i 2015.

Blogg i vekst: 40 prosent flere besøkende i 2015 sammenlignet med året før. Det inspirerer til fortsatt blogging.

Blogg i vekst: 40 prosent flere besøkende i 2015 sammenlignet med året før. Det inspirerer til fortsatt blogging.

2015 går raskt mot slutten, og det er igjen på tide å gjøre en liten vareopptelling. Det er morsomt å konstatere at stadig flere finner frem til bloggen. Det er i år 40 prosent flere unike besøkende enn det var i 2014, og fortsatt er det noen dager igjen av året. Til sammen leste hver besøkende i gjennomsnitt 1,64 innlegg omtrent som året før.

Her er en oversikt over de ti mest leste artiklene i 2015. Klikk på overskriften for å lese blogginnlegget. Har du gått glipp av noen av de mest populære postene? Hva er din personlige favoritt?

  1. Når Dagsnytt 18 tar kontakt 

Hva gjør du når media tar kontakt? Jeg jobber med å få forskere og fageksperter til å briljere i ulike typer medier. Noen ganger må jeg smake min egen medisin. I dette blogginnlegget gir jeg både råd om mediehåndtering men skriver også om hvordan jeg selv synes det var å debutere som gjest i Dagsnytt 18 – et radioprogram som faktisk har flere seere enn lyttere.

2. 10 tips som gjør deg interessant

Dette er en klassiker fra bloggens første år, 2013, som fortsatt tiltrekker seg mange lesere.

3. Unngå Harald Eia-fellen

Media og journalister er ikke så farlige som enkelte forskere later til å tro. Forbausende ofte går det bra. Likevel er det mange som er interessert i å se hvordan de kan unngå å havne i Harald Eia-fellen. Begrepet henspiller på Harald Eias TV-serie «Hjernevask» som ble laget for å avsløre faglig arroganske hos forskere.

4. Ti råd for å lykkes i sosiale medier

Punktlister ser fortsatt ut til å være en effektiv strategi for å lage overskrifter som får folk til å klikke, også i sosiale medier.

5. Prøv deg uten Powerpoint

En god historie godt fortalt trumfer PowerPoint og andre presentasjonsverktøy. Innlegget ble lagt ut våren 2014, men er med på topp 10-listen også i år.

6. Fem Powerpoint-feller

Dårlig bruk av Powerpoint og andre presentasjonsverktøy kan effektivt ødelegge selv det beste budskapet. I dette blogginnlegget fra vinteren 2014 identifiserer jeg fem klassiske Power-pointfeller du helst bør styre unna.

7. Hva motiverer deg til formidling?

I år lansert jeg «Formidlingsskolen» som skritt for skritt viser deg hvordan du kan utarbeide strategi og handlingsplan for forskningskommunikasjon. Denne leksjonen handler om å tenke over hva det er som gjør at du brenner for faget ditt. Skolen består av til sammen ni leksjoner. Så langt har jeg lagt ut åtte leksjoner. Niende og siste leksjon i serien blir publisert i løpet av januar 2016.

8. Hvordan få folk til å lese e-posten din?

Her får du konkrete råd om hva du kan gjøre for at mottakeren leser akkurat din e-post og gjør som du vil at hun (eller han) skal gjøre).

9. Kunsten å holde foredrag

Troverdighet og godt innhold er ikke alltid nok. Du må også vinne folks hjerter.

10. Klarer du å si det på 140 tegn?

All kommunikasjon starter med de første 140 tegn. Klarer du å si eller skrive det på 140 tegn, kan du få folk til å høre lenge på deg og til og med lese langt.

Så gjenstår det å takke deg for at du besøkte bloggen min i 2015. Ønsker deg og dine en riktig god, fredelig jul. Vi ses igjen i 2016 til et godt nytt, skapende år!

Reklame

Om Audun Farbrot

Audun Farbrot er fagbokforfatter, foredragsholder, foreleser og rådgiver i forskningskommunikasjon. Farbrot er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, 1990, med spesialisering i organisasjon og ledelse. Han har bakgrunn som næringslivsjournalist fra Økonomisk Rapport, Aftenposten og Dine Penger.
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Blogg, forskningsformidling, Forskningskommunikasjon, Sosiale medier og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s